Մեկ տարի առաջ մեկնարկած Gastrocamp Kapan 2025 նախագծի վերջին ակորդը «Յոթ մելիքների ընթրիք»-ն էր, որ մատուցվեց Խուստուփի փեշին ծվարած «Անտառի փրոջեքթ» ռեստորանում։ Մինչ այդ Միշլենյան աստղերի արժանացած, արտերկրից հրավիրված շեֆ խոհարարները շրջել են Կապանի հարակից գյուղերում, անցել տնից տուն, ուսումնասիրել կապանյան խոհանոցի մոռացված բաղադրատոմսերը, բույսերը, ուտեստները, դրանց պատրաստման պատմությունը, Ծավ գյուղում ներկա եղել լավաշի թխման արարողությոանը։ Խոհարարները նշեցին, որ կապանյան ուտեստները առանձնանում են համային հատկություններով, մանավանդ՝ կաթնամթերքը, որ իրենց դիտարկմամբ՝ շատ է օգտագործվում առօրյայում։ Շեֆ խոհարարները ժամանել էին Թայլանդից, Հունաստանից, Իրանից, Ռուսաստանից: Նրանց շարքում են Աթենքի 3 Միշլենյան աստղ ունեցող ռեստորանի շեֆ-խոհարար Ջորջիոս Պապազախարիսը և Յանա Չեխովան, Թայլանդից Դիմիտրիոս Մուդիոսը, ՌԴ-ից ճանաչված շեֆ-խոհարար Արթուր Շահնազարյանը և Իրանում լայն ճանաչում վայելող Մալիհե Հաբիբին:
Նախագծի հեղինակները ամեն ինչ արել էին, որ միջոցառումն ունենա ազգային-կոլորիտային շունչ։ «Յոթ մելիքների ընթրիքը» սկսվեց ազգային նվագարաններից հնչած երաժշտությամբ։ Այնուհետև հերթականությամբ մատուցվեցին ուտեստները, որոնք նվիրված էին Կապանի յոթ բերդերին և յոթ մելիքների պատմությանը։
Եղան նաև անկեղծ ելույթներ, պատմաբան Գրիշա Սմբատյանը, Կապանի երկրագիտական թանգարանի տնօրեն Ալյոշա Հայրապետյանը ներկայացրին Սյունիքի մելիքների տների պատմությունը, հրավիրյալ շեֆ խոհարարները պատմեցին Կապանա տնից, նրա բնակավայրերից ստացած տպավորությունների մասին։ Մի խնդրում նրանք միակարծիք էին, կապանյան խոհանոցը հին պատմություն և ավանդույթներ ունի։
Մի խոսքով, բացօթյա սրահում անմիջական մթնոլորտ էր, և նախագծում ընդգրկված մարդիկ և հրավիրյալները ջերմությամբ հրաժեշտ տվեցին միմյանց։
Վահրամ Օրբելյան