Gastrocamp Armenia նախագիծը Երևանում իրականացրեց Press lunch լրագրողների համար և ամփոփեց ապրիլի 4-6 Կապանում տեղի ունեցած S.T.O.R.M. գիտական հանդիպման արդյունքները:
Ամփոփելով գիտաժողովը՝ GastroCamp Armenia նախագծի հիմնադիր Աննա Մազմանյանը նշեց՝ GastroCamp Kapan 2025 նախագծի կենտրոնը մարդն է․ «Մարդը՝ իր անցած ճանապարհով, տեսակով, բարբառով, կյանքի փորձով։ Մենք ընտրել ենք այս ձեւաչափը, որ պատմությունը, մշակույթը, ծեսերը, ավանդույթները ապրեցնենք։ Դրանք պետք է մտնեն մարզերի մենյուների մեջ։ Դա այն գործիքներից է, որը կօգնի, որպեսզի այդ ամենն ապրի»։
GastroCamp Armenia նախագծի համահիմնադիր Արայիկ Ամզայանը նկատեց, որ Սյունիքը թեկուզ ներքին տուրիզմի տեսանկյունից ավելի պասիվ է, քան մյուս մարզերը, բայց ունի մեծ ներուժ։
Gastrocamp Kapan 2025-ը կներգրավի ռեստորանային, հյուրանոցային, գինու և սննդի արտադրության ոլորտի մասնագետներ Հայաստանից և արտասահմանից: Ամիսներ շարունակ Կապանը կդառնա ռեստորանային բիզնեսի և համեղ խոհանոցի կենտրոն ներգրավելով այցելուներ Հայաստանից և արտերկրից:
Մայիսին տեղի կունենան դասընթացներ HoReCa ոլորտի մասնագետների համար, իսկ հունիսին` հրավիրված և տեղի շեֆ-խոհարարները արշավի արդյունքում հավաքած բաղադրատոմսերի հիման վրա մատուցելու են համատեղ պատրաստված ընթրիք Կապանի գեղատեսիլ վայրերից մեկում: Մասնագետները կստեղծեն 5-6 այցեքարտային ճաշատեսակով կապանյան մենյու: Հյուրերը կվայելեն Սյունիքի ավանդական բաղադրատոմսերից ոգեշնչված միանգամայն նոր ճաշատեսակներ, որոնք կդառնան Կապանի գաստրոայցեքարտերից մեկը: