Ռուսաստանցի հեռուստահաղորդավար, պրոդյուսեր և բլոգեր Միխայիլ Շիրվինդտը դարձյալ Հայաստան է ժամանել համտեսելու հայկական խոհանոցի ուտեստները։
ԵՐԵՎԱՆ, 6 օգոստոսի — Sputnik. Հայտնի ռուսաստանցի հեռուստահաղորդավար, պրոդյուսեր, բլոգեր Միխայիլ Շիրվինդտը շարունակում է իր համար բացահայտել Հայաստանը։ Այս անգամ նա YouTube-ի իր ալիքում հայկական խոհանոցին նվիրված 30-րոպեանոց տեսանյութ է հրապարակել։
«Այսպիսի զինվորական տեխնիկա` Հայաստանում». Շիրվինդտը տեսանյութ է հրապարակել Երևանից
Իր «համեղ» ճանապարհորդության սկզբում Միխայիլ Շիրվինդտը այցելել է «Գումի շուկա», որը հայտնի է իր չրերով, տնական գինով և հայկական ավանդական լավաշով։
Շիրվինդտը հաճելիորեն զարմացել է տեղացիների հյուրընկալությամբ. նրան տնական օղի, բաստուրմա են հյուրասիրել և առաջարկել համտեսել տարատեսակ չրեր։
Դուդուկը, հայկական ծովն ու Սևանի քյաբաբը. Շիրվինդտը «դիմակազերծել» է Հայաստանը. տեսանյութ
Ռուսաստանցի աստղին նաև պատմել են լավաշ «պահելու» գաղտնիքը, որը նա «հեղափոխական» է անվանել։ Բլոգերը շուկայից դատարկաձեռն չի հեռացել, նա համեմունքներ և քաղցրավենիք է գնել։ Բացի այդ, նա զբոսաշրջիկներին խորհուրդ է տվել` միշտ սակարկել ապրանքի գինն ու գնել այն ամենը, ինչ կա այս շուկայում։
«Տեղական համեմունքներն ու չրերն աշխարհում լավագույնն են, և դա օրենք է», – ասել է նա։
Շիրվինդտը նաև Աշտարակ է այցելել, որն անվանել է «Հայաստանի խոհարարական Մեքքա»։
Այնտեղ նա բնակիչների հետ խորոված, քաղցր սուջուխ, տնական օղի և հայկական արիշտա (տնական լապշա) է պատրաստել։ Ավելին, նա պատմել է, թե որտեղից է առաջացել «լապշա կախել» արտահայտությունը։
«Հայաստանում շատ եմ եղել, և այն գնալով ինձ ավելի է դուր գալիս», – ասել է Շիրվինդտը` նկարահանումների ժամանակ սելֆի անելու համար իրեն մոտեցած անցորդների հետ զրույցում։
Պետք է նշել, որ Հայաստանը առաջին երկիրը չէ, որն այցելել է Շիրվինդտը YouTube ալիքում իր «Съедобное и несъедобное» նախագծի շրջանակում։ Նա հասցրել է այցելել նաև Վրաստան, Իսրայել, Իսպանիա և մի շարք այլ երկրներ։
Այսօր թրևլ–բլոգերի ալիքը 87.5 հազար բաժանորդ ունի։